sábado, 7 de julio de 2012

Pashupathinath

L'impacte d'una mort sempre és evident, la gran diferència entre cultures a la vegada deixa lloc a les igualtats i a les semblances;  la pèrdua d'un ésser estimat ens fa mal, ens dol i a ningú deixa indiferent, sigui d'on sigui, cregui el que cregui, pensi el que pensi...
Ho hem pogut veure avui, a Pashupathinat, el recinte on es duen a terme les cerimònies dels seus difunts. Ens sorprenem... tan diferents i tan iguals a la vegada! La seva tradició és completament diferent a la nostra, nosaltres hem tingut l'oportunitat de veure una de les seves cerimònies i no té res de semblant a la nostra, és lenta, hi participen tots els familiars i és una despedida emotiva i dura.
Ben a la vora del riu Baghmati, aquell riu que estimen i a la vegada embruten, els familiars es reuneixen i amb colors vius, flors, teles i foc es despedeixen dels seus estimats, fins que un cop incinerats van a parar al riu.
És un lloc de gran bellesa però com tot en aquesta ciutat costa mantenir-se net.

Tot plegat és sorprenen per la immensitat de coses que ens diferencien, per la gran quantitat de tradicions diverses, per la distància que trobem amb el que nosaltres entenem per normal, però cada cop veiem més clar que al final la nostra essència i la seva és la mateixa, tots sentim de maneres diferents però de la mateixa manera, la distància que ens separa és del tot ficticia i creada per nosaltres mateixos.

Seguirem aprenen...

 




No hay comentarios:

Publicar un comentario